DRAMATURGIJA I FILMSKI SCENARIO

Prijavi se porukom za besplatan promo čas i prati nas uživo od svoje kuće putem Zoom-a.

Nauči pisanje scenarija uz podršku 4 mentora. Ovo je jedinstven, sveobuhvatan online kurs koji te vodi korak po korak od ideje do završnog scenarija.

17 interaktivnih predavanja,

8 nagrađivanih kratkih filmova,

8 dramskih vežbi i dosta praktičnih saveta.

Ako želiš, na kraju kursa pišeš svoj završni filmski scenario.

Kako da se prijaviš za promo čas?

Klikni na narandžastu ikonicu u donjem desnom uglu ekrana i pošalji ime i prezime. Ili popuni formular na dnu ove strane. Kao odgovor ćeš dobiti link za pristup času.

Ako ti se dopadne prvi čas, možeš upisati i ceo kurs.

TEME NA KURSU

DRAMATURGIJA ZA FILM

 1. Osnovi pojmovi (radnja, lik, sukob, dramska scena, storilajn, sinopsis i scenario )
 2. Kompozicija drame (plan drame, motivacija, sukob, kontrast)
 3. Identifikacija sa likovima i izazivanje osećanja
 4. Osnovni elementi drame – radnja, karakter i dijalog
 5. Situacija kao inspiracija za razvitak filmskog scenarija

FILMSKI SCENARIO

 • Kako se piše scenario za film ili seriju (struktura i formatiranje u profesionalnom programu)
 • Dramaturgija kratkog filma (specifičnosti i primeri)
 • Različite strukture jedne filmske priče
 • Filmski dijalog – od korektnog do zanimljivog

FILMSKI DIJALOG

Unapredi svoj film kreativnim dilaogom. Pripremili smo 20 dobrih i loših primera filmskog dijaloga . Analiziraćemo i 8 nagrađivanih kratkih filmova iz različitih zemalja (Nemačka, Danska, Italija, Iran, Izrael, Novi Zeland, Španija….) i dva aktuelna dugometražna filma.

Kreativni proces od ideje do scenarija za film

Tokom kursa ćeš imati podršku mentora u razvoju ideja za svoje vežbe. Rad je u mikro grupama, tako da će svaki polaznik/ca dobiti potrebnu pažnju mentora i individualne komentare na svaki rad.

Pisanje dramskih vežbi

Svaki polaznik/ca može osmisliti i napisati osam dramskih vežbi na zadate teme uz podršku mentora. Na taj način će praktično primeniti stečena teoretska znanja. Pisanje vežbi nije obavezno. Svaki polaznik/ca će dobiti individualne komentare u pisanom obliku od strane predavača.

Kada počinje kurs?

8.oktobra u 16h. Prvi čas je besplatan. Predavanja traju 120 minuta. Kurs traje četri meseca. Tri meseca su predavanja a četvrtog je rad na individualnim završnim scenarijima uz gostujuće predavače.

Za koga je ovaj kurs?

Za sve koji žele da steknu ili prodube znanje iz oblasti filmske dramaturgije i kreativnog pisanja. Ponosni smo što među polaznicima imamo osobe svih generacija i zanimanja. Jedini uslov je da polaznik/ca ima preko 16 godina. Gornja starosna granica ne postoji.

Prednosti „ONLINE“ nastave

 • sigurnost i komfor
 • više vremena za individualni rad sa mentorima
 • mogućnost dodatnih konsultacija
 • opcija chat – za postavljanje svih pitanja

Zašto je ovaj kurs drugačiji?

Ovo nije nasnimljen kurs, već se predavanja dešavaju „live“ putem aplikacije Zoom. Akcenat je na interakciji: u svakom trenutku možeš postaviti pitanje. Ovaj sveobuhvatni kurs će te inspirisati, obučiti korak-po-korak i ohrabriti da napišeš svoj filmski scenario.

Najčešća pitanja

 • Da li mi je potrebno prethodno iskustvo? Ne. Ovaj kurs je namenjen kako polaznicima koji su do sada pohađali filmske kurseve tako i apsolutnim početnicima.
 • Koliko košta? Prvi čas je besplatan. Ako ti se dopadne, cena kursa je samo 70e mesečno u dinarskoj protivvrednosti. Plaćanje se moće izvršiti u bilo kojoj pošti/banci, putem mobilne aplikacije ili paypala.
 • Kako se kurs odvija? Putem besplatne Zoom aplikacije koju instaliraš na svoj kompjuter ili mobilni telefon. Link za čas ćeš dobiti nakon prijave.
 • Šta mi je potrebno od opreme? Internet i uređaj preko koga ćeš nas gledati (kompjuter/laptop ili mobilni).
 • Kako da se prijavim?  Klikni na ikonicu u donjem desnom uglu ekrana i pošalji ime i prezime. Ili popuni formular na dnu ove strane. A možeš nas kontaktirati i putem Instagrama ili Fejsbuka.
 • Ako upišem prvi mesec, da li moram da upišem i sledeći?  Ne.
 • Da li je obavezno da pišem dramske vežbe? Nije. Vežbe pišu samo oni koji to žele.

Prijavi se za promo čas

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.